© 2009 Borlänge Aikido: Alla rättigheter reserverade

Borlänge Aikidoklubb 

Vi har löpande intagning på nya medlemmar hela tiden så hör av er för att kunna börja.

 

Vi tränar två dagar i veckan

Måndagar: 18.30 - 20.30

Onsdagar: 19.00 - 20.30

 

Utöver det brukar vi försöka ha en del extra träningar, vi har en grupp på facebook som är vår huvudsakliga kanal utåt till befintliga medlemmar så gå med i den så får Du reda på när, var och hur.

 

Är man intresserad av att prova på att träna så har man ett par alternativ. Det går bra att komma till någon av våra träningar för att antingen titta på eller själv kliva upp på mattan - eller så är man välkommen att kontakta Wilhelm som håller i träningen.

 

Det går bra att prova på ett par pass innan man bestämmer sig för att börja träna. (se information för kostnad) Vi tränar normalt i Gi och ska man fortsätta träna så är det bra om man skaffar en sådan, men till en början går det alldeles utmärkt att träna i långa träningsbyxor och T-shirt.

 

Vi har även ett ålderskrav för att få närvara, nämligen att intresserade ska ha fyllt 13 år, utöver det så tränar vi alla tillsammans för att på så sätt få en så dynamisk träning som möjligt.

 

Etikett:

En viktig del i tränandet av Budo är uppmärksammandet av de regler som finns i och kring dojon. Målet med detta är att skapa trivsel och samhörighet i gruppen samt att skärpa sinnet hos dem som kommer för att träna.

Alla tränande bör komma i god tid till träningen - särskilt om man är där för första gången. Tänk på den personliga hygienen, fysisk kontakt är av nödvändighet när man tränar så se till att Du är hel och ren. Detta gäller även dina träningskläder. Om vi av någon anledning måste gå av mattan så meddelar vi ansvarig tränare om detta. Utöver det finns en mängd regler kring hur man bör bete sig. Vissa saker är mer okej än andra och det finns en del saker som man "aldrig" bör göra. Men det lär man sig efter hand.

 

Gradering:

Vid en gradering testas ens kunskaper genom att den som ska gradera sig ska visa upp ett antal namngivna tekniker för en eller flera graderingsförrättare. På de lägre graderna är det oftast inför den egna tränaren. När man börjar gradera för svarbältesgrader så gör man det antingen inför svenska graderingskommittén eller för en japansk sensei med dangraderingsrätt.

För vuxna börjar graderna på 6:e kyu och går i fallande skala ner till 1:a kyu. Därefter börjar man istället klättra från 1:a Dan till 10:e Dan.

Normalt så försöker vi hålla ett graderingstillfälle vid varje terminsslut, men det är såklart beroende av huruvida det finns någon som är aktuell att gradera sig.

 

 

Instruktör:

 

Nyheter!