Börja träna med oss

Vi tränar två dagar i veckan:
Måndagar: 18.45 - 20.30
Onsdagar: 19.00 - 20.30

Utöver det brukar vi försöka ha en del extra träningar, vi har en grupp på facebook som är vår huvudsakliga kanal utåt till befintliga medlemmar så gå med i den så får du reda på när, var och hur. Vi har löpande intagning av nya medlemmar hela tiden.

Medlemsavgifter

Vuxna: 900 kronor/termin.
Studerande: 500 kronor/termin.
Arbetslösa/pensionärer: 500 kronor/termin.
200 kronor rabatt/termin för övriga tränanden i samma familj.

Betalas in på bankgiro: 807-1086


Vill du prova Aikido?

Är du intresserad av att prova Aikido så går det bra att komma till någon av våra träningar för att antingen titta på, eller själv kliva upp på mattan. Du är välkommen att kontakta Wilhelm, som håller i träningen om du har fler frågor.

Utrustning

Det går bra att prova ett par pass innan man bestämmer sig för om man vill fortsätta träna. (se information för kostnad). Vi tränar normalt i Gi, den vita dräkten och ska du fortsätta träna så är det bra om du skaffar en sådan, men till en början går det alldeles utmärkt att träna i långa träningsbyxor och T-shirt.
Du ska ha fyllt 13 år för att få träna i klubben, utöver det så tränar vi alla tillsammans för att på så sätt få en så dynamisk träning som möjligt.


Etikett

En viktig del i tränandet av Budo är uppmärksammandet av de regler som finns i och kring dojon. Målet med detta är att skapa trivsel och samhörighet i gruppen samt att skärpa sinnet hos dem som kommer för att träna.

Alla tränande bör komma i god tid till träningen - särskilt om man är där för första gången.

Tänk på den personliga hygienen, fysisk kontakt är av nödvändighet när man tränar, så se till att du är hel och ren. Detta gäller även dina träningskläder.

Om vi av någon anledning måste gå av mattan så meddelar vi ansvarig tränare om detta.

Utöver det finns en mängd regler kring hur man bör bete sig. Vissa saker är mer okej än andra och det finns en del saker som man "aldrig" bör göra. Men det lär man sig efter hand.



Gradering

Vid en gradering testas ens kunskaper genom att den som ska graderas, visar upp ett antal namngivna tekniker för en eller flera graderingsförrättare.

För de lägre graderna är det oftast inför den egna tränaren. När man börjar gradera för svarbältesgrader så gör man det antingen inför svenska graderingskommittén eller för en japansk sensei med dangraderingsrätt.

För vuxna börjar graderna på 6:e kyu och går i fallande skala ner till 1:a kyu. Därefter börjar man istället klättra från 1:a Dan till 10:e Dan.

Normalt så försöker vi hålla ett graderingstillfälle vid varje terminsslut, men det är såklart beroende av huruvida det finns någon som är aktuell att gradera sig.